Sedan Paul och Staffan Bergström valde att ta tjänstledigt från sina tidigare jobb och istället starta en byggfirma har uppdragen strömmat in.

– Vi är bokade till 2022, säger Paul.

Just är de i full färd med att bygga ett hus i Fide. Paul murar en vägg mellan huset och det blivande orangeriet.

Artikelbild

| Paul Bergström ångrar inte att han bytt karriär från restaurang- till byggbranschen.

– Det är inte så långt ifrån att stryka upp en tårta med grädde, säger han samtidigt som han lägger på mer murbruk med svepande rörelser.

Han har jobbat som restauranglärare i 25 år och innan dess har han även drivit restaurangen Fåröhus på Fårö.

– Att bygga och laga mat, det är mina intressen, säger han.

Både Paul och Staffan Bergström har byggt mycket under hela sina liv. Efter att ha jobbat inom it-branschen på Stureplan i Stockholm började Staffan även jobba som snickare på Österlen. När han sedan flyttade tillbaka hem till Gotland 2006 fortsatte han liksom Paul att bygga parallellt med sitt andra arbete.

Artikelbild

| Staffan Bergström känner ingen stress eller press på den egna firman.

Men när allt fler bad dem hjälpa till med olika byggprojekt insåg de att dygnet inte har hur många timmar som helst.

– Jag byggde när jag var ledig på kvällar och helger, även på semestern. Vi hade en dröm att jobba med två jobb ett tag men då såg jag inte så mycket av min familj, säger Staffan.

Artikelbild

| Hemligheten bakom att lyckas med sin firma är att inte dra på sig en massa skulder menar bröderna Bergström.

Därför beslutade de sig för att istället ta tjänstledigt från sina andra jobb och tillsammans satsa helhjärtat på den gemensamma byggfirman ”Hultungs snickeri och bygg”.

– Det är roligt att bygga och det känns fortfarande som att jag är ledig när jag gör det, säger Paul.

Artikelbild

Trots att de har mycket att göra och att det är svårt att säga nej till nya uppdrag så har de inga planer på att expandera.

– Vi vill inte anställa för det är ett helt annat ansvar när man ska styra och arbetsleda. Vi har valt att ha det på det här sättet, säger Staffan.

Artikelbild

Behöver de hjälp med något stort projekt finns även möjligheten att samarbeta med andra företag.

Att driva företag tillsammans har aldrig varit något problem för bröderna.

Artikelbild

– Det är som med vem som helst. Det gäller att ha en öppen och transparent kommunikation. De gånger vi har varit osams går nog att räkna på en hand och det går oftast över på några minuter. Och jag har aldrig förstått hur man vågar starta företag med någon som man inte känner, säger Paul.

Att jobba mer fysiskt med kroppen passar dem bra.

Artikelbild

– Det ger variation och omväxling förnöjer. Jag har aldrig ångrat mig. Det har varit fantastiskt kul, nu kan man hinna göra även det andra som också är fantastiskt i livet, säger Staffan.