Lokalen för den nya restaurangen "Et Yok" är belägen snett över gatan från Celine Hocaoğlus fars restaurang med det i sammanhanget passande namnet "Celine". Namnet "Et Yok" är turkiska och betyder fritt översatt "inget kött".

– Vi kommer köra ett vegetariskt koncept. Den större delen av utbudet kommer vara veganskt, och allt är i alla fall vegetariskt, säger Celine Hocaoğlu.

Man kommer i första hand inrikta sig på take away.

Artikelbild

| Celine Hocaoglu satsar på vegansk take away i Visby.

– Det är en ganska liten lokal med få sittplatser. Vi kommer ha färska vietnamesiska sommarrullar lindade i rispapper. Sedan är förhoppningen att ha ett sortiment med sallader och ett stort urval av smoothies och juicer.

Celine Hocaoğlu berättar att det även kommer satsas på vegansk frozen yoghurt.

– Det finns väldigt mycket glass i Visby, men jag tycker inte att det finns frozen yoghurt, framför allt inte som är veganvänlig. Jag tror vi är ensamma på Gotland om det och det kommer finnas en minibuffé med färska frukter att ha som tillbehör.

För närvarande pågår förberedelserna som bäst i lokalen.

– Förhoppningen är att öppna under första halvan i juni, säger Celine Hocaoğlu.