Det nya äldreboendet kommer att drivas av det privata vårdbolaget Attendo. Det var ett givet beslut enligt Dan Sehlberg, vd på Svenska vårdfastigheter, då båda parterna tidigare arbetat med flera projekt tillsammans. Innan spadtagen togs talade oppositionsråd Eva Nypelius (C) om vikten av kommunala och privata verksamheters samexistens och utveckling. Någon som Dan Sehlberg håller med om:

– Region Gotland är en företrädare i hur Sverige behöver fungera i framtiden med sin blanding mellan kommunala och privata aktörer. Med oss privata aktörer ger vi regionen andrum, säger Dan Sehlberg.

Den växande stadsdelen som inom loppet av 10 till 15 år kommer växa med trygghetsbostäder, nya bostäder och flera andra verksamheter. Svenska Vårdfastigheter bygger just nu i två etapper på Adjutanten på Visborg, där första är nya trygghetsbostäder och andra antingen kommer bli fler bostäder eller ytterligare ett äldreboende beroende på regionens behov. Stefan Svanström, kommunikationschef på Attendo, menar att boendet kommer ge minst 50 fasta tjänster från 2020.

Artikelbild

| Dan Sehlberg, vd Svenska vårdfastigheter, ser fram emot att se den färdiga byggnaden.

– Vi har tecknat upp ett hyresavtal på 15 år med möjlighet till förlängning. Så om regionen och de äldre är nöjda hoppas vi kunna ge jobb och ha verksamhet i minst 30 år, säger Stefan Svanström.