Gotlands katthem drabbades under nyårshelgen av inbrott. "2018 har dessvärre börjat med en ren KATTastrof", skriver katthemmet på sin Facebook-sida.

Det är katthemmets loppis "9 liv" på Herkulesvägen i Visby som haft ovälkommet besök. Inbrottet upptäcktes av personal på tisdagsmorgonen, och händelsen har polisanmälts. En dörr har sparkats sönder och datorer samt inlåsta kontanter och guldsmycken har stulits.

– Det är någon som har burit med sig kassaskåpet på 75 kilo. Vi har gjort en första överblick och ser att det här kommer kosta oss drygt 70 000 kronor, och då är det inklusive de kontanter vi blivit av med. Så gott som hela budgeten för katternas blötmat för 2018 har gått åt i det här, säger Tessan Gunnersten, verksamhetschef på Gotlands katthem.

Artikelbild

| Tessan Gunnersten på Gotlands katthem.

Hon är mycket besviken.

– Vi jobbar så jäkla hårt hela året för att få verksamheten att gå ihop. Jag önskar verkligen att de som gjorde det här ska skaffa sig ett hederligt jobb och inte hålla på och förstöra för andra.

Katthemmet får nu försöka hitta pengar någon annanstans, men Tessan Gunnersten hoppas att den som utförde inbrottet träder fram.

– I en idealisk värld hoppas man ju att någon ska få dåligt samvete och kanske komma och rätta till det som har hänt. Pengarna är bara en del av det, sedan är en hel del förstört och måste ersättas nu.

Någon gång mellan lördag kväll och tisdag morgon ska inbrottet ha skett. Den som har eventuella upplysningar kan kontakta katthemmet eller ringa polisen på 114 14.