Bolagen har bildats under de Game Camps som arrangerats i projektet de senaste åren med medlemmar från flera länder i den baltiska regionen. I tre av tio bolag finns gotlänningar med och i åtta av tio bolag finns svenska utvecklare.

Madeleiné Petersson på Science Park Gotland har varit den svenska projektledaren och är nöjd med utvecklingen för bolagen.

– Det är nervöst men framförallt spännande och med stor stolthet jag släpper iväg dem för att stå på egna ben och pitcha inför både de bästa och värsta i hela spelindustrin. Projektet närmar sig sitt slut, men det är samtidigt bara början för dessa nya talangfulla bolag, säger hon i ett pressmeddelande.

Game Developers Conference, GDC, äger rum den 18-22 mars och är världens största event inom spelindustrin med omkring 28 000 deltagare från hela världen. En av de som åker till San Francisco och GDC är Benjamin Thomas Harbakk som studerar speldesign vid Uppsala Universitet och har tillsammans med flera gotländska studenter utvecklat spelet Releap i sitt bolag Orbit Break.

– Hela teamet har strävat efter att få åka till GDC sedan vi startade det här projektet. Att nu få möjligheten att åka dit och visa upp det spel som vi gjort är lite av en dröm som går i uppfyllelse, och det ger en enorm boost till moralen. Vi har gått från att vara studenter till att vara spelutvecklare, säger Benjamin Thomas Harbakk, i pressmeddelandet.