Köpmansgården i Klintehamn var under många år centrum för auktioner under auktionisten Thage Nilssons klubba.

LÄS MER: Farväl Köpmansgården

Hösten 2014 var det slut med auktioner och ett par mindre satsningar med loppis och konst av en ny aktör följde. Det blev dock ingen större succé, och under 2015 lades gården ut till försäljning – då för 2,7 miljoner kronor.

Artikelbild

| Den gamla auktionshallen vid Köpmansgården har gjorts om till vandrarhem.

Köpare blev då restaurangägaren Micke Hanna, som drivit kebabställe i Visby och numera har restaurang Meza på Adelsgatan. Köpmansgården förde under 2016 och 2017 en tynande tillvaro, men i år har två av anläggningens byggnader renoverats upp till att inrymma vandrarhem med 66 bäddar. Den gamla auktionshallen har fått 11 rum och den länga där det tidigare varit butik har fått 14 rum.

Micke Hanna hade tänkt driva vandrarhemmet i egen regi, men andra projekt har gjort att han nu väljer att sälja anläggningen.

– Vi har renoverat allt från grunden till ett tip top-skick, men jag känner att jag inte har tiden att driva det så det är bättre om någon annan kan få göra det, säger han.

Vandrarhemmet har precis haft premiär och bokningen öppnade så sent som för två veckor sedan.

Artikelbild

| Totalt finns 66 bäddar på det nya vandrarhemmet.

– Det är en fin anläggning, vi har jättemycket bokningar nu, säger Micke Hanna.

Han hoppas nu hitta rätt köpare, men driver till dess anläggningen själv.

Artikelbild

| Den gamla auktionshallen vid Köpmansgården har gjorts om till vandrarhem.

– I princip är det bara att tuta och köra. Vi skulle egentligen ha kört det själva men som sagt har jag inte den tiden. Det är ett jättetrevligt ställe, och det kräver sin tid.

Det gamla bostadshuset vid Köpmansgården är avskärmat från vandrarhemmet och ingår inte i försäljningen. Utgångspriset för vandrarhemmet är satt till knappt 6 miljoner kronor.