Ung företagsamhet Gotland söker en ny regionchef. Den nuvarande regionchefen Adam Ladebäck går nu vidare med en annan karriär i sikte.

– Jag har gjort mitt efter sju år vid rodret, säger han.

Den första augusti är det tänkt att den nya regionchefen ska tillträda. Men Adam Ladebäck kommer att vara kvar till september.

Artikelbild

| Adam Ladebäck lämnar jobbet som regionchef för Ung företagsamhet Gotland.

– Det har varit en lång och fin period. Det jag är mest stolt över är att vi, under min tid här, har dubblerat antalet unga företagare som fått chansen att driva UF-företag, säger han.

Ung företagsamhet på Gotland lockar varje år hundratals gotländska ungdomar att starta och driva företag. Ofta nyskapande och innovativa, och flera av företagen har blivit lönsamma och växt vidare.

Under Adam Ladebäcks första år som regionchef drev 110 elever UF-företag.

– Nu var de 204 elever. Det har varit helt fantastiskt att följa unga företagare som exempelvis Hanna Jörnhammar som gått från att vara UF-företagare till att kunna anställa personal i sitt företag. Jag kommer att sakna det här, säger han.

Artikelbild

| UF-mässan 2018 i kongresshallen i Visby.

Parallellt med sitt jobb som regionchef har Adam Ladebäck även en karriär som fotbollsdomare.

– Fotbollen är en stor del av mitt liv och jag vill ge mig själv möjligheten att satsa fullt ut på det, säger han.

Artikelbild

| Adam Ladebäck ska nu satsa på karriären som fotbollsdomare.

I juni 2017 debuterade han som domare i Superettan. Han är nu av landets 25 elitdomare, det vill säga domare som är ordinarie i Allsvenskan och Superettan.

– Jag kommer att satsa på fotbollen och även ha lite andra uppdrag, säger han.