Prisade Skälsö Arkitekter har valt att lägga ner verksamheten och stänga kontoret. Samtidigt står det nu klart att Mats Håkansson och Joel Pehrsson, som båda varit en del av Skälsö, väljer att starta ett eget arkitektkontor i Visby. Det nya kontoret går under namnet Ateljé Ö.

– Vi ville ta det här karriärsteget. Vi har gått i världens bästa skola på Skälsö Arkitekter. Jag och Joel gick tillsammans på arkitektskolan, nu kände vi att det var dags att göra någonting nytt, säger Mats Håkansson.

Han säger att de under de senaste ett och ett halvt åren funderat på att göra någonting ihop och därmed lämna Skälsö Arkitekter.

– Vi har egentligen pratat om det sedan vi träffades. Alla som känner oss blev inte särskilt förvånade över det här. Jag ser inte det som att det vi gör nu och att Skälsö lägger ner hänger ihop. Men vi hoppas kunna fortsätta leverera på en väldigt hög nivå, säger Mats Håkansson.

LÄS MER: Prisat gotländskt företag lägger ner

Under åren som arkitekter har de fått ett bra kontaktnät och ett gott renommé.

– Under de två-tre senaste åren har vi gjort mer projekt utanför Bungenäs. Vi har fått väldigt fina kontakter som sysslar med exploatering och bygger på andra ställen, säger han.

Målsättningen är att framöver verka från Gotland och göra en hel del jobb på ön.

– Vi är fokuserade på att jobba på Gotland och det är vår grej. Men vi tar gärna ett projekt i Kalifornien, men då måste vi åka dit och vara där, säger Mats Håkansson.