Just nu pågår en enorm inrednings- och designmässa i Paris. På plats finns fyra gotländska företag som gjort en gemensam sak av mässan.

– Vi åker alla runt på olika mässor både i Sverige och i världen. Det är väldigt arbetskrävande att vara på en mässa ensam samtidigt som det är svårt att synas. Nu när vi är fyra företag med kan vi synas bättre och göra ett bättre jobb, säger Karin Kloth som driver företaget Eldblå.

Förutom Eldblå finns Lomakka, Ringvide och G.A.D representerade under mässan. Något som Karin Kloth är en stor framgångsfaktor på mässan:

– Det är så mycket material som förenar våra produkter. Det är känslan i materialet som förenar oss så väl och jag tror att det är det som besökarna uppskattar hos oss, säger hon.

Karin Kloth upplever intresset för produkterna som stort och de har haft en god tillströmning av besökare till montern.

– Folk är så himla imponerade, nästan så att de tappar hakan. Vi har gjort en smakfull monter där vi på ett elegant sätt exponerar våra olika produkter, säger Karin Kloth.

Målsättningen med närvaron på mässan är att knyta kontakter och hitta återförsäljare runt om i hela världen.

– Vi samlar på oss kontakter med återförsäljare från hela världen som vi i ett senare skede bearbetar och förhoppningsvis leder det till att vi kan sprida våra produkter, säger hon.

Mässan Maison & Objet arrangeras två gånger per år och pågar just nu mellan den sjunde och elfte september.