Anders L. Pettersson, idag generalsekreterare för Ecpat Sverige, blir ny Executive Director för Civil Right Defenders. Han tillträder sin nya tjänst den 14 maj.

Anders L Pettersson, som kommer från Gotland, har arbetat för organisationen Ecpat sedan 2013. Dessförinnan arbetade han för Unicef.

Under åren på Ecpat har han kämpat för att sätta fokus på målet om en värld fri från barnsexhandel. När han nu lämnar organisationen och istället börjar på Civil Right Defenders fortsätter han ändå sitt arbete för mänskliga rättigheter.

– Jag har länge beundrat Civil Rights Defenders arbete för medborgerliga- och politiska rättigheter och organisationens stöd till människorättsförsvarare globalt. Jag ser fram emot att få arbeta med och leda Civil Right Defenders mycket kompetenta team, säger Anders L. Pettersson i ett pressmeddelande.

Benedicte Berner, styrelseordförande för Civil Right Defenders är nöjd med rekryteringen.

– Anders har en stark förståelse för internationella mänskliga rättigheter, vilket är grundläggande för en expertorganisation som vår. Han kommer att omfamna den professionella kunskapen inom Civil Rights Defenders på ett fantastiskt sätt. Tillsammans med den övriga organisationen är vi övertygade om att Anders kommer att utveckla Civil Rights Defenders ytterligare, och göra oss än bättre rustade att hantera de utmaningar och möjligheter vi står inför, säger hon.