Som Helagotland.se berättat tidigare heter Destination Gotlands nya kampanj "Different days", och sedan hösten 2017 har de spelat in filmer med ett flertal personer där de berättar om vad de tycker är speciellt med Gotland. På tisdagen spelades ytterligare en film in, och huvudperson är den här gången artisten Titiyo.

– Kampanjen går ut på att en person som flyttat till ön, en som är född här samt en som har den som sin tillflyktsort får berätta om sin relation till Gotland. Titiyo är den som har ön som sin tillflyktsort, och hon berättar sin historia genom låten "Different days", som hon skrivit just för det här videon, säger Stefan Nüth, art director på reklambyrån House of Friends, som ligger bakom reklamfilmerna.

LÄS MER: Stjärnan gör låt om Gotland

Artikelbild

| Med hjälp av en grupp gotländska statister skapades en minikonsert i Hotel Stelors lada.

Tisdagens inspelningsplats var Hotel Stelors lada, och med hjälp av ljus, rökmaskiner och en grupp gotländska statister som publik skapades en konsertlokal där Titiyo stod på scenen. Förutom ladan kommer de även att filma scener med Titiyo på bland annat Fårö och Högklint.

Artisten själv avböjde vid Helagotland.se:s besök på inspelningen att uttala sig om sin medverkan i filmen, men Stefan Nüth berättade varför hon velat vara med.

– Hennes relation till Gotland är genuin. Hon älskar ön.

Filmerna, som släpps under våren, kommer att synas i både tv och sociala medier.