Elias Wiman Johansson rullar in på Gillerfors åkeri i Hejde med den stora timmerbilen. Han har varit igång sedan fyratiden på morgonen och lämnar över till en kollega strax innan klockan 14.

Han har jobbat som timmerbilsförare i fem år, det senaste året på Gillerfors.

– Under den tiden har jag styrt alla bilar. Det är jag som är ansvarig för alla transporter och logistiken av de andra bilarna. Det är kanske därför jag får priset, för att jag är driftig och gör fler arbetsuppgifter än att bara köra skog. Jag har mest ansvar och är yngst av alla, säger han.

Elias trivs på jobbet.

– Ingen dag är den andra lik. Jag trivs jättebra, det är kul och utmanande. Det är väder och vind, ute i skogen och ingen asfalt.

Liljewalchska stiftelsens ungdomspris delas ut årligen till personer under 30 år som är verksamma inom skogsbruket på Gotland. Priset består av ett diplom samt en summa pengar som avslöjas först vid prisutdelningen.

Motivering:"Elias är 24 år och har sen han gick ut gymnasiet kört timmerbil. Han är anställd vid Gillerfors åkeri och tar ett stort ansvar i planeringen av transporterna. Elias har ett genuint och optimistiskt intresse för skogsnäringen och ser alltid möjligheter att lösa svåra situationer."

Prisutdelningen äger rum under Hushållningssällskapets årsmöte på Clarion Hotel Wisby.