Tävlingen Grow 2018 Gotland har som syfte att främja entreprenörskap och företagande. 16 bidrag kom in till tävlingen där vinnaren får prispengar på 50 000 kronor.

– Det är jätteviktigt med den här typen av entreprenörstävling framför allt för att man får tillfälle att reflektera över den egna verksamheten. För ett nystartat bolag gör prispengarna stor skillnad, och de får feedback på sin affärsplan, säger Katja Lindvall, jurymedlem och representant för Science Park Gotland.

Åtta företag valdes ut som fick presentera sin affärsidé för juryn, som sedan valde ut tre finalister.

Artikelbild

| Magdalena Björnsdotter, Made By Gotland.

– Vi utgick från fyra bedömningskriterier: lokal förankring, lönsamhet, skalbarhet och hållbarhet. Av de vi träffade fanns en bred representation av branscher, idéer och hur långt de hade kommit, säger Katja Lindvall.

Finalisterna är Gotlands Svamp som drivs av Almahdi Almohamed, I Heat You med Emma Hällström som tagit fram en produkt som ska hjälpa kvinnor med uretrit och Made By Gotland med John Norrby, Johan de Verdier och Magdalena Björnsdotter som skapat en webbsida som samlar gotländska formgivares produkter. Finalisterna ska presentera sin affärsidé på Företagardagen 18 oktober. Då utses även vinnaren.