Den 23 mars var det säsongspremiär för Mediabaren, som arrangeras av Gotlands Media i samarbete med Wisby Strand. Förra året arrangerades Mediabaren vid fem tillfällen på Wisby Strand, och formatet togs emot väl av såväl besökare på plats som av de som såg sändningarna live på Helagotland.se.

– Vi ville skapa en mötesplats och en after work som faktiskt har lite substans och ett innehåll. Det tycker jag att vi lyckades med, sade Helagotland.ses redaktionschef Mats Pettersson inför preimären den 23 mars.

Då gästades Mediabaren, som leds av Mats Pettersson och Helagotland.ses reporter Simon Frid, av företagaren Nancy Yussef och Gotlands förenade besöksnärings (GFB) nya vd Matz Bengtsson. Dessutom hade man för första gången en hemlig gäst, som visade sig vara tv-sportprofilen Jonas Karlsson.

När det nu är dags för den andra Mediabaren för året finns konceptet med en hemlig gäst kvar. I alla fall ännu.

– Det är en av våra största nationella profiler i sin bransch. Vi väljer att hålla lite på det namnet, men vi kommer att presentera honom lite närmare den 27 april. Jag ser mycket fram emot att få träffa honom och prata om hans ganska nya jobb, säger Mats Pettersson.

Utöver den hemliga gästen kommer Mediabaren att gästas av Sanna Kleven, ägare till Warfsholm och före detta vd för Clarion Wisby Hotell.

– Sanna Kleven och hennes man har gjort det som många säkert drömmer om, de har helt bytt liv och lämnat framgångsrika karriärer för att satsa på sin dröm. Det är klart att många är nyfikna på vad som låg bakom det beslutet, och hur de ser sin framtid med anrika Warfsholm som de håller på att totalrenovera.

Den tredje och sista gästen är L-A Pettersson, nu generalsekreterare för Ecpat och tillträdande chef för människorättsorganisationen Civil Rights Defenders.

– L-A Pettersson har ett viktigt jobb i dag, och betydelsen av Ecpats arbete över hela världen kan inte underskattas. Jag är självklart både glad och stolt över att han vill gästa Mediabaren. Nu ska han inom några veckor byta jobb till en annan viktig organisation, Civil Rights Defenders, vilket gör honom dubbelt aktuell, säger Mats Pettersson.

– Det kan ju hända att det blir en eller annan fråga om hans tid som basketprofil här i Visby också.