Det är Anders och Anna-Karin Broman som tillsammans med sonen Oskar köpt fastigheten i Gnisvärd där restaurangen Vegars tidigare låg och som i folkmun kallas Gnisvärds kafé. Där kommer familjen att öppna en ny restaurang som de hoppas kunna öppna till midsommar. Anders och Oskar har under två år tillsammans drivit Karlsörestaurangen på Stora Karlsö.

– Det har länge varit en dröm för oss att kunna ha en restaurang med det läget och precis intill vattnet. Det var min mamma och pappa som började tänkte på att ta över det här. Det är ett kanonläge och ligger väldigt fint där tillsammans med kapellet och fiskebodarna, säger Oskar Broman.

Anders Broman är invald i det internationella gastronomiska sällskapet Chaine des Rotisseurs och även tagit emot diplom från Gastronomiska Akademien. Ett pris som då delades ut av mästerkocken Tore Wretman. Under många år har Anders arbetat tillsammans med Anna-Karin på Toftagården.

Artikelbild

| Trion utanför restaurangen i Gnisvärd.

– Det är på mammas sida som Toftagården har ägts och den startades av vår släkt, säger Oskar Broman.

Restaurangen kommer att få namnet Broman & Son och tanken är att de kommer servera både lunch och middag i lokalerna i Gnisvärd.

– Vi kommer att satsa på det som vi alltid har gjort. Det är gotländska och svenska råvaror som gäller. Vi kommer jobba med lokala producenter och där man kan se vad det är man köper. Det känns hur bra som helst att få göra det här ihop med min mamma och pappa, säger han.