Nu är det klart att landshövdingens sommarfest kommer att hållas den 12 juli på Wisby Strand och i residentets trädgård. Tidigare har seminariet hållits på flera olika platser runt om i Visby innerstad. På seminariet kommer man bland annat ta upp Ingmar Bergmans betydelse för Gotland, valet 2018, "Om krisen eller kriget kommer" och "Attraktionskraft Gotland".

– Det är aktuella ämnen och det är därför vi tar upp just dem. Vi försöker varje år ta upp aktuella ämnen som är intressanta för den grupp som vi bjuder in, säger Cecilia Schelin Seidegård.

Varför väljer ni att ha ett seminarium?

– Det är ett bra sätt att få ut information till en stor grupp människor och ett bra sätt att starta samtal. Då har man någonting att prata kring om man inte känner varandra sedan innan, säger Cecilia Schelin Seidegård.

Tidigare år har seminariet hållits i Kultudralen. Men de senaste åren har de i tur och ordning varit i Donners Events lokaler, Clarion Hotels paviljong och nu på Wisby Strand.

–  Jag försöker göra så att jag ska marknadsföra någonting nytt och vi har som sagt ett par år varit i Kultudralen när det var nytt. I år ska vi vara på Wisby Strand och alla har faktiskt inte varit där, säger hon.

Tillställningen kommer dock att inledas på Kallis.

– I år börjar vi på Kallis och det är för att platsen har ett visst rykte om sig. Det finns de som tycker att det inte är så trevligt och att det bara är för ungdomar. Men det är en fantastisk verksamhet som finns där och då får Tobbe Larsson visa upp att det inte bara är Stockholmsveckan och berusade ungdomar. Utan att det är så mycket mer, säger Cecilia Schelin Seidegård.

Närmare 500 personer har bjudits in till landshövdingens sommarfest.

– Det har varit en stor ära att få bjuda in gotlänningar och vinterfastlänningar till våra sommarträffar. Målsättningen är att skapa förutsättning för öppna, kreativa och konstruktiva samtal mellan människor som vill vara med och bidra till Gotlands utveckling, säger Cecilia Schelin Seidegård.