Skälsö Arkitekter fick under galan Sveriges Arkitekters utmärkelse Ung Svensk Arkitektur 2017. Det gotländska företaget hyllas i juryns motivering för arbetet med Bungenäs: "Arkitekterna har rört sig ledigt mellan såväl stadsbyggnadskonst, landskapsgestaltning och planering som transformation, nybyggnad och inredning. På Bungenäs visar Skälsö Arkitekter upp en imponerande förmåga att hantera både en komplex helhet och finstilta detaljer."

LÄS MER: Gotländskt projekt nominerat till arkitekturpris

– Det är smickrande såklart att vi blivit nominerade. Nomineringen betyder nästan mer än priset, vi får bekräftelse på att vi gör något bra och når ut, sa Joel Phersson på Skälsö arkitekter, till Helagotland.se i mitten av november när nomineringen tillkännagavs.

Artikelbild

| Byggnad 104 på Bungenäs.

Företaget tog även hem kategorin Årets Villapris 2017 för Byggnad 104 som är en ombyggnad i 50-miljonerns klassen av bunker på Bungenäs.

Helagotland.se har tidigare skrivit om huset som tillhör H&M-miljardären Stefan Bengtsson (barnbarn till företagets grundare Erling Persson).

LÄS MER: Miljardärens lyxvilla på Bungenäs

SE BILDERNA INIFRÅN BUNKERN>>

Artikelbild

Skälsö Arkitekter startades 2010 i Visby och finns i dag både på Gotland och i Stockholm. Företaget har rönt flera framgångar och fått stor uppmärksamhet för sin detaljplanläggning och uppbyggnad av Bungenäs.

Så sent som i förra veckan fick Skälsö Arkitekter utmärkelsen Årets Arkitekt 2017, från branschtidningen Residence Stora Formpris 2017.