Svenska Spel presenterade under tisdagen Patrik Hofbauer, 49, som ny vd för bolaget. Han tillträder sin nya tjänst i december och kommer senast från en tjänst som vd för Telenor Sverige. Han har under elva år arbetat inom bolaget – varav de fyra senaste åren som vd.

– Det här är absolut ett drömjobb för mig. Jag har haft elva fantastiska år på Telenor och känt att det är dags att gå vidare. Det var helt enkelt dags att hitta på någonting nytt. Jag blev väldigt glad över att bli kontaktad och var inte så svårrekryterad, säger Patrik Hofbauer.

Han har en gedigen idrottsbakgrund och har bland annat representerat Örebro, Björklöven och Djurgården som ishockeymålvakt.

Artikelbild

| Patrik Hofbauer lämnar nu Telenor efter elva år.

– Det är 25 år sedan som jag la av och egentligen inte så mycket att skryta om. Men idrotten ligger mig väldigt varmt om hjärtat och idrottsrörelsen är något som jag verkligen gillar. Jag har hämtat mycket ur mitt ledarskap från idrotten, säger Patrik Hofbauer.

Han kommer att utgå från Stockholm och liksom sin företrädare Lennart Käll inte att bo på Gotland – trots att bolagets huvudkontor finns på ön.

– På Telenor har vi två stora kontor i Stockholm och Karlskrona. Det har gått jättebra att resa emellan och det fins inga svårigheter som känner till nu, säger Patrik Hofbauer.

Han menar att det kommer bli intressant att leda Svenska Spel efter den förändringsprocess som bolaget nu befinner sig i.

– Svenska Spel är ett starkt företag och har en stark verksamhet. Vi har ett välkänt varumärke och de förtydligade spelreglerna gör det enklare för alla att förhålla sig till vad som gäller, säger Patrik Hofbauer.

Tror du att ni kommer öka omsättningen i och med de nya reglerna?

– Det är lite för tidigt att uttala sig om det. Det är något jag får återkomma till när jag tillträtt som vd och har en bättre bild av verksamheten, säger Patrik Hofbauer.

Flera personer har yttrat sin oro om att känslan är att Svenska Spel skiftat fokus från huvudkontoret på Gotland till kontoret i Solna. Patrik Hofbauer säger att det inte funnits några diskussioner under rekryteringsprocessen om att byta inriktning för bolaget.

– Vi har inte haft någon diskussion om någonting annat än att huvudkontoret ska vara på Gotland. Det är ingen som pratat om någon sådan förändring, säger Patrik Hofbauer.