I organisationen Företagarnas nya kampanj är gotländska Nancy Yussef en av de sex företagarna som lyfts fram som Sveriges jobbskapare. Förutom att lyfta inspirerande entreprenörer fokuserar kampanjen på hur företagande ger många positiva effekter i samhället.

Nancy Yussef driver restaurang Eden i Visby och sammanlagt tre frisörsalonger, två på Gotland och en i Stockholm.

Hur får du tiden att räcka till?

– Oftast jobbar jag sju dagar i veckan men jag försöker hålla mig till sex dagar. Efter jobbet lägger jag också in möten och sådant, säger Nancy Yussef.

Hon drivs av att ständigt utmana och överträffa sig själv och är inte rädd för att hugga i där det behövs.

– Jag besitter ingen rädsla, jag vet inte vad folk pratar om när de pratar om rädsla och att de inte vågar göra nya saker. Du måste ha ett självförtroende om du ska ge dig in i en match där du eventuellt kan förlora, annars kommer du aldrig att vinna, säger hon.

Genom sina fyra företag skapar hon många nya jobb.

– Sommartid har jag 65 personer som jobbar på mina fyra ställen, året runt är det kanske 40 varav 12 personer hyr stolar på salongerna, säger hon.

Hon sitter även med i styrelsen för Företagarna på Gotland som arbetar för att skapa bättre förutsättningar för att starta, driva, utveckla och äga företag. I mars arrangerar de för andra året i rad Hantverkargalan. Nytt för i år är att "Årets företagare" inte kommer att utses på Företagardagen utan på Hantverkargalan.

– Anledningen till att vi delar utpriset då är att Hantverkargalan ligger rätt i tiden, säger Nancy Yussef.

Företagardagen på Gotland infaller en vecka före Företagardagen i Stockholm.

– När man vinner priset på Gotland är man med och tävlar i hela Sverige, vilket innebär att man tidigare var tvungen att vänta nästan ett helt år, säger Nancy Yussef.

Under Hantverkargalan delas även priset" Årets hantverkare" ut.

– Tidigare var det ingen hantverkare som någonsin prisades, därför skapades den första galan förra året. I år blir det en större gala och då ryms vi inte på munken längre så nu kommer vi att vara på Wisby strand, säger hon.