Under en längre tid har Destination Gotland antytt att en känd artist ska spela in en låt för dem och som ska vara med i den nya kampanjen om Gotland. På måndagskvällen gick bolaget ut med att det är Titiyo Jah, som bland annat medverkat i tv-succén "Så mycket bättre", som kommer att framföra låten.

– Hon kommer att sjunga på låten till vår kampanj som kommer att finnas med i alla våra filmer under året. Låten är verkligen jättebra, säger Karin Pettersson, tillförordnad marknadschef vid Destination Gotland.

I september 2017 började Destination Gotland spela in flera filmer där vanliga gotlänningar ska vara i fokus. Där ska de berätta om sitt Gotland och vad de tycker är speciellt med ön. Nu kommer de att göra en liknande film med Titiyo där hon ska berätta om varför hon blivit förälskad i ön. Titiyo har nämligen bland annat ett hus på norra Gotland.

– Hon älskar ön och vill gärna berätta om den. Hon gör inte sådant här speciellt ofta, men tycker att det känns helt rätt, säger Karin Pettersson.

Har hon fått betalt av er för att vara med i filmen?

– Nej, men hon har som de andra artisterna som tidigare medverkat fått betalt för det. För henne är det verkligen viktigt att det går hand i hand med något som hon står för. Filmen är väldigt formad efter henne och den kommer inte bli kommersiell heller. Vi kommer att göra fler sådana här filmer som är mer som personporträtt, säger Karin Pettersson.

Låten heter "Different Days" och kommer att släppas under våren. Den har anpassats till Destination Gotlands nya kampanj som går under namnet "Gotland different days".

FOTNOT: Det är Lisa Gagerman och Hanna Stenson som tillsammans skrivit låten. Titiyo själv är inte med som en av låtskrivarna.