Butiksfastigheten, som en gång i tiden var Klinte radio och el, ligger ute till salu. Det är dock ingen nyhet. Faktum är att lokalen i centrala Klintehamn har varit till salu under de senaste åtta åren. Flera intressenter har hört av sig men hittills har ingen lyckats genomföra köpet.

– Det är hemskt många som har varit intresserade av fastigheten och som har velat starta en butik eller liknande. Men sedan har de gått till banken och banken har för stora krav trots att det inte är ett högt pris. Då har de inte kunnat köpa. Det är ett stort problem att bankerna är så restriktiva, säger fastighetsägaren Stefan Asterhag.

Svårigheten ligger enligt honom i att köparen behöver ha en insats på 50 procent av priset. Detta då fastigheten är taxerad som hyreshusenhet och lokal. Utgångspriset på den 550 kvadratmeter stora fastigheten är 2 000 000 kronor. 

Artikelbild

| Säljaren vill att den som köper lokalen ska ha planer på att göra något som kan gynna Klintehamn.

För Stefan Asterhags del är det viktigaste däremot inte att köparen kan betala summan, utan han vill framför allt se att personen har "rätt" planer för fastigheten.

– Vi har tackat nej till en del för att vi vill att det ska vara någon seriös och någon som vill att Klinte ska vakna till liv igen. Men det är 95 procent bankernas fel att Klintehamn är som det är. De säger nej till eldsjälar som vill göra något bra, säger han.

I nuläget är det fyra intressenter som främst är aktuella och Stefan Asterhag hoppas på en avklarad affär inom de närmaste veckorna.