Det fortsätter att öppna nya träningsanläggningar på Gotland och under våren kommer ytterligare två nya ställen att öppna. Jan Emanuel Johansson kommer att öppna ett nytt gym kommer att öppna på Östercentrum och Form Visborg har även valt att bygga ut sin anläggning. Josefin Qvist och Peter Hadenius har redan öppnat sin nya anläggning F4L crosstfit Visby.

– Vi öppnade den 27 januari och det är någonting som vi har funderat på sedan i somras. Men plötsligt dök den här lokalen upp och det passade oss väldigt bra, säger Josefin Qvist.

De har valt att satsa på crossfit – någonting som båda hållit på med under en lång tid och båda har tidigare tränat på Crossfit Visby. Nu har de öppnat sin nya anläggning på parkeringen vid Ö&B i södra Visby.

Artikelbild

| Peter Hadenius och Josefin Qvist har nu öppnat sin nya anläggnin.

– Jag tycker det är en himla bra och allsidig träning. Sedan tycker jag att man sparar väldigt mycket tid, man tränar en timme två till tre dagar i veckan och blir vältränad på det. Vi vill hålla det litet och familjärt, säger Josefin Qvist.

Christoffer Eneqvist, som bland annat deltagit i Ninja Warriors i Kanal 5, har tidigare arbetat på ett gym i Visby och har under en tid funderat på att satsa på en egen verksamhet. Under våren kommer han öppna sin nya anläggning på Greta Arvidssons gata i Visby.

– När jag arbetade på gymmet tänkte jag att jag vill göra någonting eget inom träning. Den här träningsformen som jag valt att satsa på tycker jag inte tas tillvara på så mycket, säger Christoffer Eneqvist.

Han kommer på sin anläggning ha fokus på kroppsviktsträning. Människor ska helt enkelt kunna bli vältränade genom att arbeta med sin kropp som träningsredskap.

Artikelbild

| Christoffer Eneqvist ser fram emot att få arbeta med sin egen anläggning. Förhoppningsvis kommer den öppna i mars, säger han.

– Det är egentligen ingen ny träningsform. Men man ska lära sig att träna med kroppen och se att man inte behöver använda avancerade maskiner. Man kommer så sjukt långt med sin egen kroppsvikt, säger han.

När kommer du att öppna?

– Det finns ännu inget fast datum, men jag hoppas att det ska bli någon gång i mars, säger han.

Under de senaste åren har träningstrenden blivit allt tydligare och människor har valt att fokusera på att hålla sig i form. Det är ett tecken i tiden, menar Christoffer Eneqvist.

– Jag tror att folk är mer måna om sin hälsa i dag än vad man kanske var tidigare. Det kanske blir så att träningsviljan smittar av sig när man får höra om någon kompis eller kollega som känner sig friskare och starkare tack vare träningen, säger Christoffer Eneqvist.