Från scenen på Stora torget hälsade Magnus Olsson besökarna välkomna till årets Visbydagen. En Visbydag med rekord i antal programpunkter.

– Det har aldrig varit så många programpunkter som det är i år. Närmare 70 olika punkter från klockan 10 och långt in på natten, säger Magnus Olsson, verksamhetsledare för Visby centrum.

– Det är vandringar, tivolin, modevisningar, vernissager och allt möjligt. Det är en härlig dag, fortsätter han.

Artikelbild

| Smyckesdesignern Annika Gustavsson har gjort världsarvsarmbandet 2018.

Bland publiken fanns allt från gammal till ung, och en av de allra yngsta satt på armen till Annika Gustavsson, som har gjort årets världarvsprodukt, som också presenterades på scenen.

LÄS MER: Armband blir årets världsarvsprodukt

Visbydagen fortsätter hela dagen och när kvällen närmar sig tar Kultur i natten över, och Magnus Olsson var hoppfull för dagen och kvällen i år.

– Vi brukar ha tur med vädret, och som prognosen ser ut idag så känns det väldigt bra även i år.

Artikelbild

| Riddare Hans af Wisby med hästen Starsky.

Visbydagen är är ett samarbete mellan Visby centrum, Gotlands musem, Länsstyrelsen, Gotlandsmedia, DBW, Innerstadsföreningen, Turistbyrån och Region Gotland. Och dagen är en del av uppmärksammandet av Världsarvet Visby.

– Visby som världsarv är stort, och det som kännetecknar Visby är att vi har ett väldigt levande världsarv. Kulturen och historien blandas med det moderna och kommersiella, och det är det som gör den här dagen så unik, säger Magnus Olsson.

Artikelbild

| Annelie Gerhardsdotter med katten FinnJasper.

LÄS MER: "Vi skickar in fritt och friskt syre i kulturarvet".

david.skoog@gotlandsmedia.se