Dekorationerna hänger kvar dagen efter Bo Kaspers Orkesters spelning på Gåsemora. Taket är fyllt av lampskärmar i olycka färger och ljusslingor som hänger om vartannat. På marken står en lyftkran och flera ställningar. Det är nästan att stämningen från konserten finns kvar i lokalen.

Utanför står Birgitta du Rietz, ägare av gården, och Magnus Nygren, arrangör, med varsitt leende. Gårdagens spelning med Bo Kaspers var den sista för säsongen. Under sommaren har de haft besök av bland annat Oskar Linnros och Jill Johnson.

– Det är lite skönt, men ändå tråkigt, säger Birgitta du Rietz.

Artikelbild

| Birgitta du Rietz och Magnus Nygren har etablerat Sommarkväll på Gåsemora som en av de mest populära konsertscenerna.

– Jag är så tacksam över alla som kom hit. Tacksam över att vi kan få göra detta år in och år ut, säger Magnus Nygren.

De har anordnat konserter i ladan på Birgittas gård på Fårö, Stora Gåsemora, sedan 2011. De har under åren haft besök av bland annat Ulf Lundell, Magnus Uggla och First Aid Kit. First Aid Kit spelade där 2013 och det var en konsert de båda mindes starkt, på både gott och ont.

– Vi hade inte riktigt koll på hur många vi klarar av och aldrig sålt slut, säger Magnus Nygren.

– Alla skällde. Maten tog slut och vi hade inte tillräckligt med bajamajor. Men det värsta var att ölen hade tagit slut, säger Birgitta du Rietz.

Artikelbild

| Magnus Nygren och Birgitta du Rietz är nöjda med sommaren, men blickar nu framåt.

De berättar vidare att First Aid Kit var otroligt tacksamma över att spela på Fårö. Det är många artister som tycker det är häftigt att spela i ladan.

– I vanliga fall spelar de på något asfaltstorg. Här kommer de så nära sina fans, säger Birgitta du Rietz.

Artikelbild

| Ladan där artisterna spelar.

– På en festival är det många olika artister så det är inte självklart att alla är där just för artisten. Här får de verkligen en speciell kontakt med publiken, säger Magnus Nygren.

Alla artister är inte nöjda över att det är lite krångligt att ta sig till Fårö. Men de tror att det är just det som gör de så unika och populära.

Artikelbild

| First Aid Kit spelade på Gåsemora 2013.

– Det blir en utflykt av det hela, säger Birgitta du Rietz.

– Det är en kombination av rätt artister och rätt miljö. Du får ett mervärde av denna miljö, du får en upplevelse, säger Magnus Nyman.

Artikelbild

| Alla konserter har inte gått smidigt till. Under First Aid Kit var det många som skällde på dem för ölen var slut.

Fast andan sitter i halsen från sommarens alla spelningar har båda två redan börjat smida på nästa års line-up. De vill inte avslöja några namn men de säger att artisterna från Så mycket bättre alltid bruka vara intressanta. Sedan har Birgitta du Rietz en drömartist.

– Björn Skifs, det skulle vara riktigt coolt, säger hon.