Tidiga billiga missar i avsluten gjorde att Visby Ladies inte kunde ta kommandot omgående efter första uppkast. Efter en period stod det 19–16 i hemmafavör, men det hade ledigt kunnat vara 15 poängs ledning för Visby Ladies.

Ellinor Holmberg var inledningsvis Uppsalas farligaste hot offensivt. Tidigt i andra quartern hade hon dock tre fouls och fick slå sig ner på bänken. Ändå tilläts gästerna göra 24 poäng i quartern och gå till ledning med en poäng i halvtid.

– Jag var väldigt besviken i halvtid, vi ska inte släppa till 40 poäng på en halvlek mot Uppsala. De fick en utskällning, säger coachen Eivind Möstl.

Artikelbild

| Anna Kelly presenterade sig för Visbypubliken med besked.

I den tredje quartern satte hemmalaget an tonen direkt, föga oväntat var det trion Agee, Kelly och Saunders som lade i en växel till för Ladies. Vid 44–42 verkade som det väntade rycket slutligen skulle komma. Vilket det gjorde.

– Det kändes som att det var en tidsfråga, säger nya pointguardstjärnan Anna Kelly som var dominant i sin första match i ICA Maxi Arena.

Hon visade med besked att insatsen mot Wetterbygden bara var en försmak. Rapp i både kropp och tanke ger hon laget en helt ny dimension. Dessutom, i defensiven var hon ständigt ute och högg på passningsvägar. 21-åringen kommer stjäla ett antal bollar i ICA Maxi Arena framöver.

Uppsala försökte bita sig fast, men successivt steg Ladies ledning och gästerna fick släppa taget. 62–51 inför sista perioden växte på ett par minuter till 72–53 då Anna Kelly lade i ännu en växel och skickade i poäng precis som hon ville. Sedan varvade hon ner och lät de andra ha lite roligt också.

– Det är så här basket ska se ut, pang pang pang, säger "chill dude" Eivind Möstl.

Noterbart var rotationen i hemmalaget, med mindre än elva minuter spelade av matchen hade Möstl luftat tio spelare. Den här aspekten kommer betyda väldigt mycket för Ladies framgent. Lägg därtill att coach Möstl numera har tre assisterande coacher på bänken i och med sportchef "Leo" Petterssons intåg, så kan man konstatera att den som ställer fram stolarna längs sidlinjen har ett dagsverke i sig inför match.

Med ett par minuter kvar av matchen fick även juniorerna Elsa Grufstedt och Felicia Thomsson komma in, spelare elva och tolv med speltid.

Dominique Allen (se separat artikel) gör importfemman komplett. Mycket talar för att det framgent blir en helt utländsk startuppställning. Allen visade glimtar av hur nyttig hon kommer vara som härförare i defensivt tresekunders-område.

Hur som helst, det känns sammanfattningsvis glädjande att slå fast att det kommer spelas underhållande basket i Visby närmaste månaderna.