För femtonde året i rad arrangeras Golfa runt Gotland från söndag till torsdag den här veckan, där drygt 600 golfare deltar på öns golfbanor. 619 golfare är igång varav ett 70-tal är gotlänningar. Maxgränsen för att alla ska få plats i tävlingen är 650 personer, så arrangerande vd:n Conny Bohlin vid Nordic Sport & Event är nöjd.

– Det här är en jättehäftig tävling, större och bredare än vad jag trodde.

Hans bolag tog efter förra året över ansvaret för eventet från Harry Hanell, som arrangerat tävlingen i 14 år. Tävlingen är öppen för alla med officiellt handicap. En A-, B- och C-klass samt parklass arrangeras på öns fem 18-hålsbanor; Kronholmen, Gumbalde, Slite, När samt Gotska golfklubben i Visby.

Artikelbild

| Conny Bohlin, som är med och arrangerar Golfa runt Gotland.

Tävlingen lyckades som bekant att pricka in ett exceptionellt bra väder i år.

– Tävlingen har aldrig haft ett så varmt och fint väder som det var i går säger de som är med och tävlar. Gotland kan inte få bättre reklam än så här, säger Conny Bohlin.

Han menar att tävlingen är ett evenemang som på ett bra sätt förlänger turistsäsongen.

– De flesta tävlande bor här under sex nätter, så det blir ju lång tid. Många kommer redan på lördagen och åker inte hem före torsdag eller fredag. Jag räknade lite snabbt och 3000 extra gästnätter i maj är riktigt bra. Det tillför mycket åt restauranger och boenden, säger Conny Bohlin.

Artikelbild

Nordic Sport & Event tjänar naturligtvis också på tävlingen, men de fem golfklubbarna får också dela på 750 000 kronor, som delas ut efter tävlingen.

– Det är ungefär 150 000 kronor per bana, och det är en väldigt bra intäkt så här i maj när säsongen inte riktigt dragit igång än. Så tävlingen är jätteviktig för klubbarna.

Conny Bohlin är själv inte en särskilt van golfare.

– Vi på kontoret var ute och tog grönt kort för tre veckor sedan bara för att veta lite om vad vi håller på med, säger han.